söndag 17 juni 2007

Färskpotatis sallad

I går satt vi ute i trädgården i solen och åt:

Färskpotatissallad:
Färskpotatis - kokt, delad i halvor
Körsbärstomater - delade i fjärdedelar
Grönsallad - strimlad
Spetskål - finstrimlad
Morötter i små smala stavar - kokta 2,5 min i lättsaltat vatten
Soltorkatde tomater, hackade
Fina små lökar - kokade med potatisen

Blanda alltihopa, försiktigt, i en vacker skål medan potatis, lök och morötter fortfarande är varma. Blanda en dressing av 1 del balsamvinäger och 2 delar olivolja och lite peppar. Häll över salladen och strö över filngsalt.

Jag serverade den med rökt sik och en kapris sås på: Gräddfil, Kapris, Fransk senap och hackad gräslök.

- och om det var gott? Behöver du ens fråga? Det var fantastiskt!

3 kommentarer:

  1. Jag hittade ditt recept och lagar det as we're speaking. Sen ska det testas på min italienska flickvän. Det är det ultimata testet! :-)

    SvaraRadera
  2. Ååh du måte tala om hur det gick!
    (håller tummarna)

    SvaraRadera
  3. Tar med det här receptet till sommarstugan och midsommarafton.Ditt fel om det misslyckas.Ha det gott!

    Astrid

    SvaraRadera