söndag 24 juni 2007

Vuxen-Pannkakor

Nåja, jag är säker på att vissa barn skulle älska dem oxå..

Pannkakor med rökt lax

Pannkakssmet: 3-4 pers
1,25 dl Vetemjöl
1,25 dl Dinkelmjöl fullkorn
6 mjölk
3 ägg
1 tsk salt
2 msk rapsolja
(och naturligtvis så är mjölet, mjöken, äggen och oljan kravmärkta)

Tillbehör:
ca. 200-300g Kall rökt lax (- ekologisk för bättre samvete -läs mer här)
Några msk Pepparotsfärskost, t.ex. Cantadou
ev. 1st Avokado

Blanda som vanlig pannkakssmet, d.v.s först mjölet med hälften av mjölken, vispa klumfritt, vispa i resten av mjölken och ett ägg i taget, oljan och saltet på slutet.

Stek i en bra teflonpanna så behövs inget mer fett. Stek tunna fina pannkakor.

Bred pepparotsosten på en pannkaka, lägg på en skiva lax och ev. avokado om du vill, rulla ihop och servera.

Spara en pannkaka och lite plats i magen och ät med sylt/färska bär till efterätt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar