söndag 27 januari 2013

Vitlöksfräst spenat och pasta

 I Italien har jag aldrig sett någon babyspenat. Däremot finns det väldigt fin färsk spenat, även nu mitt i vintern.



 och den måste man ju bara äta upp! Den jag använde senast var ekologisk och ganska jordig, så man får tvätta den ordentligt.Till skillnad från den tokdyra babyspenaten så kostar den här nästan ingenting, säljs i stora påsar.

Vitlöskfärst spenat;
 - Färsk spenat - den krymper ihop rejält så motsvarande en påse på 2 liter med färska blad (och stjälkar som jag inte använde allt av) kanske 300 gr. (fryst går nog oxå bra)
- 3 vitlökskylftor
-10 cm purjolök
- 15 hackade mandlar
- 100gr ricotta
- lite pepperoncini ( eller chili, cayen, eller paprika pulver)
- Salt och peppar

1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de fått lite färg, ta åt sidan.
2. Hacka purjolöken och vitlöken och spenaten.
3. Häll lite olja i stekpannan och hetta upp den. Börja med att steka pepperoncinin/chilin.
4. Lägg i vitlöken, stek några minuter och sen i med purjolöken.
5. Stek purjo några minuter och lägg sen i så mycket spenat som får plats. Ganska hög värme. Efter en liten stund så smälter spenaten ned och du får plats med mer spenat i stekpannan, fortsätt tills all spenat är i.
6. Stek tills det medsta vattnet är borta.
7. Blanda i mandlarna och ricottan. Salta och peppra.

Servera med pasta och riv parmesan över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar