söndag 27 januari 2013

Söndagsmiddag

Ok, nu kommer en gammal klassiker, men ingen fel med det, Fisk i folie!

Gott och enklet och lite bortglömt. Jag steker nästa alltid fisken annars så lite omväxling är ju fint;


Fisk i paket med klyftpotatis;
Ett paket vit fryst fisk, någon av de miljövänliga torskvarianterna eller liknande.  Se WWF's Fiskguide.
Purjolök
Färks broccoli
Färnkål
Tomater
Smör
Salt och peppar.
Potatis
Olivolja

1. Tina fisken
2. Hacka löken, skiva färnkålen tunt, dela broccolin i små buketter. Skiva tomaten.
3. bred ut ett folieark per person, skiva lite smör i botten.
4. Lägg ut grönsakerna.
5. Lägg fisken överst, salta och peppra.
6. Toppa med lite mer smör.
7. Vik ihop till ett paket.




8.  Skala och klyfta potatisen. 
9. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper på ena sidan av plåten. (om du har varmluftsung ock gör många portioner så lägger du potatis på hela plåten och sen folie paketen på ett galler över)
10.  Häll på lite olja, salta och peppra och rör om.
 

 11. Lägg fiskpaketen på andra sidan plåten. 200 grader, typ 25 min. Om du är osäker så ta ut ett foliepaket och kolla att fisken är klar. Akta dig för varm åga.
12. Servera!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar