fredag 31 augusti 2012

Godaste mackan

När jag var liten för 100 år sen och gick i förskolan skulle man på morgonen sitta i ring och berätta för fröken och resten av gruppen vad man hade ätit till frukost. För en av de äldre fröknarna så fick man inte säga att man hade ätit en macka - det hette faktiskt smörgås!

Jag kommer fortfarande ihåg hur nervöst det var när man väntade på sin tur - vilket ord var det nu man inte fick säga - var det smörgås? eller var det macka? eller smörgås? - jag tror att det slutade med att jag sa att jag hade ätit gröt. bara gröt.

Eftersom jag fortfarande tänker på det ibland så måste det ju ha varit ett trauma. Men idag har jag iallafall ätit en fantastiskt god macka!

Godaste utflycktsmackan, ätes bäst på klipporna vid havet i solen med en öl till;

För typ 3 mackor;

1. Gör en tortilla de patata - potatisomelett.
Det är lätt och går fort,
 - Hacka en liten lök, stek i en mellanstor stekpanna i olja, skala gammal kokt potatis från igår och tärna efterhand ned i pannan.
- Knäck 5 ägg i en bunke och vispa med en skvätt mjölk, salta och peppra och ha i lite chili eller paprika pulver.
- Sänk värmen och häll äggen över potatis/löken.
- Låt omeletten stelna. När den är nästa klar så ska den vändas. Kolla med en stekspade att den inte sitterfast i botten. Lägg en tallrik över stekpannan och vänd upp och ned på det hela. Det kan vara tungt om du använder en gjutjärnspanna, ta det lungt och bränn dig inte.
- häll lite ny olja i stekpannan, och skjut över omeletten tillbaka i stekpannan och grädda några minuter till.


Till mackorna behöver du 3 frallor, små bagettter eller chiabattor - vitt bröd ska det vara iallafall.

2. Dela brödet och bre majonäs på botten av brödet.
3. Lägg på ett lager saltgurka
4. Skiva 1 tomat och lägg på
5. Lägg på omeltten
6. Toppa med keso


Tryck ihop mackorna och ät!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar