söndag 20 maj 2007

Morotskaka, Mattidningar och resplaner

Morotskaka av valnötter, råsocker, lite lite kanel och ett mjukt täcke av Philladelfia glasyr passar bra till Nescafé espresso -som dock är varken rättvisemärkt eller ekologiskt -måste nog skriva till Nescafé och fråga när det kommer - tillskillnad från kakan som har både innehåller kravmorötter och rättvise-socker. ( kolla http://www.snf.se/verksamhet/internationellt/kaffe.htm om kaffet)

Jag är helt såld på mattiningar, just nu försöker jag läsa Elle Mat & Vin så långsamt som möjligt för att den inte ska ta slut så fort :)
Så varför inte en liten lista?

1. Brittiska "Olive"
2. Elle Mat & Vin
3. Allt om mat
4. "Dish" från Nya Zeeland

Alla på 1-4 är fantastiska, Dish är helt otroligt dyr - iallafall i Sverige

5. Buffé - (Icas tidning) kommer i en egen kategori - ganska bra för det mesta

6. Mat & Vänner
7. Brittiska "Fresh"

ok, men lite tråkiga - inte värda pengarna

8. Matmagasinet - helt värdelös

Det finns ju många fler som inte har fått vara med på listan än, men de översta 5 är de jag helst (och oftast) läser. Tänkte att det ska komma mer utförliga recensioner så småningom.

Nästa vecka ska jag ut och resa lite, då blir det många, ofta hungriga, timmar på flyg och flygplats att fantisera om mat. Av någon konstig anledning finns det för det mesta ingenting annat än en vit svampig trekantsmacka att äta vare sig på flyget eller på flygplatserna. Men i flygplatscafét i Tallin har de faktisk en grovmacka med ägg och någon köttbit på, petar man bort köttet och skrapar bort senapen så blir den helt ok...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar