måndag 28 maj 2007

Middag för en.

Det här behöver du:
En Tomat
Lite Spetskål - samma som vitkål - men spetskål är lite trendigare- så ta den *s*
Gazpacho - även om det känns fel så går det att köpa fantastisk gaspacho på tetra från Molinera (som oxå har en mkt god Zumo di melocoton som tyvärr inte finns i Sverige) Den innehåller endast grönsaker - inga tillsatser (men är inte kravmärkt och importerad från Spanien - så känns det viktigt så får du mixa din själv istället)
Vitt bröd- två skivor eller en fralla
Lite färsk basilika
Lite färsk persilja - båda från fönsterbänken kanske?
Olivolja/Rapsolja
Rödvinsvinäger
en eller två scharlottnelökar
Två-tre ägg (självklart kravmärkta - med det finns väl ingen som köper något annat?)
en skvätt mjölk
lite soltorkade tomater i olja
två champinjoner
några oliver
salt och peppar

Börja med salladen, hacka tomat, spetskål och örter, lägg i en skål, häll på en matsked olja och en halv med vinäger och rör om.
Dela brödet i kuber, värm lite olja i en mindre stekpanna -jag har en i teflon som är typ 15cm, stek brödet till gyllene. lägg i en skål.
Under tiden hackar du löken, champinjonerna och de soltorkade tomaterna, stek i pannan när brödet är klart - nu på lägre värme.
Vispa äggen med mjölken och salta och peppra, häll i löken och svampen när löken är mjuk, rör om på engång så att ägget inte stelnar av värmen.
Lite mer olja i panna, vicka runt stekpannan så att oljan sprids jämt och även kommer upp en bit på kanten av pannan.
I med omelettsmeten, stek på svag värme, peta lite i den. När den är nästan har stelnat på ytan kan du vända den om du vågar.
Medans omeletten steker häller du gazpatchon över brödet och lägger i två isbitar, och äter! :)
Den färdiga omeletten serverar du till dig själv efteråt med sallade och oliverna.
Mycket enkelt och mkt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar