torsdag 6 september 2012

Äta i Grebbestad

Nu har vi hängt i Grebbestad i nästan två veckor och här kommer en lite guide till vad man ska sätta i sig när man är här. Turistsäsongen är ju över och staden slumrar mellan Söndag-Onsdag varje vecka. På torsdagarna börjar det leva upp för att peak på lördagen. Med fisk och skaldjursfokus är nästan allt stängt Söndag och Måndag.


Frukost;
Konditori Sjögrens i Backen serveras en schysst frukostbuffe för 60pix. Mackor, ägg, kaffe, fil, bakverk och våfflor osv. Väl värt pengarna. De har åretrunt öppet och fint fika och brödbutik. Bäst på lågsäsong när det inte är så tjockt med folk. Väl stimmigt på sommaren.

Lunch:
Telegrafen - bästa lunch stället. Alltid gott. Det är någon som bryr sig väldigt mycket om maten som lagar. Bra husman, en fisk och en kött varje dag.

Middag:
Middag på båten Donalda är speciellt. Gott och hemtrevligt. Öppetiderna är varierande så man får ringa innan och kolla.

Eller så köper man en krabba, eller lite räkor eller några havskräftor på Hansons fisk. (Grebbestads Skaldjur, Fisk och Delikatesser)

1 kommentar:

  1. Vi är på väg till Grebbestad och tackar för tips!
    Martin & Lisa

    SvaraRadera