söndag 3 april 2011

Sergio och Pilar

En decemberdag precis innan nyår letade vi oss genom bergen ovanför Alicante och hamnade av en slump på det lilla mini bed&breakfast Casataino som drivs av Sergio och Pilar.



som tur var visade sig alla restauranger (dvs 1) i den lilla lilla byn Bellinoba vara stängda i mellandagarna. Hungriga återvände vi till det lilla hotellet och frågade Sergio och Pilar vad vi skulle ta oss till. Det visade sig att de höll på att förbereda middag till de andra två paren som bodde på hotellet och till sig själva - så om vi ville så skulle de nog kunna sätta ihop lite "varios platos" - jobbig som jag är frågade jag om jag kunde få utan kött- inga probelm!



Det visade sig bli en av de mest fantastiska middagarna någonsin, Sergio frågade om han fick servera oss ett lokalt vin som han rekommenderade - vi sa ja och tänkte att det här blir nog svindyrt - vinet var fantastiskt, vi drack det framför brasan med rotfruktschips medans vi väntade på maten (notan dagen efter visade 135pix flaskan... inte mkt att oroa sig för).
Sen dukade de upp rätt efter rätt - det var ostar, baconlidad ost, corcetter med svamp och skinka, sallad på fina gröna blad och små små smulor grönmögelost, valnötter och russin, lasagne och till slut de mest fantastiska frasiga profiteroles täckta med chokladsås - vi fantiserar fortfarande om maten och saliven rinner till.

Proppmätta somnade vi för att vakna till en lika fantastisk frukost...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar