lördag 5 januari 2008

Stekt strömming

Stekta strömmingsfiléer med gräddstuvad vitkål, potatis, ångkokt broccoli och inlagd smörgåsgurka och en god öl till! Så så gott!

Sökt genom internet efter något ställe som serverar brunch i Uppsala imorgon. Men eftersom nationernas fikan inte har börjat än för terminen verkar det hopplöst. Av någon obegriplig anledning finns det massor av resturanger som serverar brunch på lördagarna i Uppsala, men ingen på söndagarna.... det får väl bli en vanlig fika på något Café istället.

Hellst hade jag lagat brunchen själv, men det finns önskemål om att träffas ute.

Hade jag gjort den så hade det blivit:
-Nybakade scones med ost, marmelad eller sylt, och vispgrädde
-Äggröra med fetaost i (typ fyra ägg, inte alltför varmt i pannan, knäck äggen, häll i lite mjölk och en smulad fetaost, rör och rör tills det har lagom konsistens, glöm inte saltet)
-Stekta champinjoner
-Stekta tjocka tomat skivor
-Massor av te i kanna OCH kaffe
-Varma croissants
-Färskfrukt, många sorter, skuren i fina lagom stora bitar
-Små smoothis på yogurt och frusna bär och lite socker
-Apelsinjucie

men men, det blir väl fler söndagsmornarn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar