söndag 7 juli 2013

Egen Turmat?

Om en månad ska jag ut och gå på fjället, vi kommer att vara ute i fyra dagar, bära packning och gå ganska långt. Frågan är vad man ska äta? Det får inte väga för mycket, vara enkelt att laga och innehålla tillräckligt mycket energi för att orka.
Det enkla svaret skulle vara turmat i påse som man bara häller varmt vatten på. Men min erfarenhet sen jag varti ute tidigare är att den inte är så rolig och sist hade jag ganska svårt att äta något alls av den. Vego alternativen är inte så många och frukostmaten full med mjölk (laktos).

Så nu går hjärnan på högvarv. Hur mycket nudlar kan man äta på 4 dagar? Hur gör man dem roligare? Hur mycket mat behöver man? Vad kan man torka som blir gott? Hur mycket nötter kan man äta/bära? Finns det havregryn som blir gröt snabbare än vanliga? Hur länge håller sig en bit parmesan på fjället? Vilka varma koppen påsar är goda?
Nudlar i frigolitkopp eller platta paket. Fördelen med figolitkoppen är att det inte blir någon disk. Nackdelen är att man måste fortsätta att bära på den fast i form av sopor hela vägen... + platsen den tar i väskan...

Hittils har jag kommit så här långt i min lista;
Nudlar
Soltorkade tomater – strimlade
Torkad purjolök och morötter att blanda i

Grötblanding;
Havergryn
solrosfrön
kokosflingor
torkade hallon eller liknande
andra frön
kanel

typ, jag ska exprimentera mig fram lite. Packad för varje dag i varsin påse. Ingen mjölk till.

Hårt bröd – fröknäcke
en tub tartex

Nötter i massor

Varma koppen

Olika bars

Funderar på om man kan göra en färdig couscous blanding till ett mål. Frågan är vad man ska liva upp den med.

Eventuellt färsk pasta till första middagen.

Något tips på något annat?

1 kommentar:

  1. Tyvärr, mina semestrar ägnas snarare åt att göra så lite som möjligt (definitivt inte vandra) och att äta gott (helst som någon annan lagar).
    Hoppas ni får till matfrågan så att ni får en bra semester!

    SvaraRadera