onsdag 24 mars 2010

Torr turmat

Har tältat ute i snön och levt på Real Turmat några dagar. Sådär roligt faktiskt. "Pasta Provence" var ok,"Stenbistgryta med dillmarinerade räkor" luktade fisk mat och "Ris i Basilika" fick jag inte i mig alls. Men "Frukostblandningen" var riktigt god med mycket frukt i.
Däremot kan jag rekommendera resturangen på Blåhammars fjällstation, god middag med fin silltallrik till förrätt, rejäl sallads buffe, nybakat bröd och god efterrätt. Frukosten innehöll oxå allt man kunde önska, nybakta frallor, god gröt, ägg, frukt osv.
Smörgåsen med rökt röding i Storulvån var helt ok, roligare än dagens köttbulle buffe iallfall. Köpte även en hjortronmuffins, jättegod, men helt utan smak av hjortron.
Tills nästa gång ska jag göra lite researtch om hur man lagar bra turmat utan att behöva äta torrmat. Tror att det finns en kvinna som har skrivit en bok, någon som vet vad den heter?
Mitt tips iallafall är att om du ska dricka smält snö så är det väldigt gott att ta med en flaska tranbärsjuicekoncentarat (Jokk) och blanda med, fungerar både varmt och kallt.

1 kommentar:

  1. Det finns en bok som heter "På en låga - Kokbok för uteätare" som är skriven av Karin Sundqvist. Det är en bok jag har fått mycket inspiration från.

    SvaraRadera