lördag 23 januari 2010

Snabba recensioner, Uppsala mat

Mycket mat ute blir det, tyvärr så är ju utbudet i Uppsala begärnsat, men det håller en förvånadsvärt ojämn nivå:

Bäst just nu är Peppar Peppar bra service, trevligt och supergott (musslorna var bara goda, inte supergoda, men allt annat som jag har ätit där har varit supergott) dessutom bra vin. Den Halstrade gösen med getoscrème, och rödbetor är suverän, perfekta rödbetor, likaså pepparfilén. Tips är att boka bord. Inte så billigt men prisvärt.

Förra veckans mest katastrofala var Il Forno, 129pix för en pizza på färdig pizzabotten med färdig blandade ingredienser "jag vill inte ha någon paprika på min pizza" "-det går inte, grönsakerna är färdig blandade" Blöt och tråkig pizza. Tafatt och patetisk service och ont i magen resten av kvällen.

Veckans räddning är Balsamico på Svartbäcksgatan, trevligt inte speciellt dyrt men gott. Inte fantastiskt på någotsätt men bra och prisvärt när man är hungrig. Har ätit samma pasta med lax de sista tre gångerna och den har inte varit gjord på samma sätt någon gång men god alla gångerna.

Förra veckans besvikelse var Tagliatelle med champinjoner på Pub 19. Så fruktansvärt tråkig, som skolmat. Sås som inte smakade någonting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar