torsdag 9 juli 2009

Salladsbord

Semestrar i regnet i Hälsingland. I går åt jag lunch på "Delsbo Gästgiveri och Värdshus" Hällnäs. Trevlig lunch med kokt Torsk (Hooki) och äggsås och potatis, smakad bra!

Fast hellst hade jag velat prova det vegetariska alternativet, men "stekt selleri" lät för flummigt även för mig. Stort plus för att man satst på lokala och ekologiska råvaror och att man ser till att tala om det!

Fast lite frågande vara jag till salladsbordet - varför servera burkchampinjoner och majs mitt i sommaren, det borde kunna finnas hur mkt fina färska rädisor och grönsallad som är i säsong.

Men det kanske handlar om att ge folk vad folk vill ha....

På tal om det så var jag på IKEA förra helgen och drabbades av kaffesug, så jag tog mig in i resturangen. I kön till kassan förvånades jag av familj efter familj som alla skulle äta köttbullar men helt hade hoppat över salladsbordet. Inte minsta morot eller gurkbit på tallriken, ung som gamla, föräldrar och barn. För mig är det helt främmande, en måltid utan grönsaker till är liksom ingen måltid... Men tydligen så är det så svenska folket äter om de får välja själva....

2 kommentarer:

  1. Testa gärna min superenkla cheesecake. Den är nästan som glass.
    gottochenkelt.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Det låter onekligen som en ledsam måltid men tycker nog att du drar på för stora växlar när det är så det svenska folket vill äta. Hela svanska folket? Nä! Älskar själv grönsaker men IKEAS salladsblandningar hoppar jag med glädje över. Faktiskt.//Anna-Karin

    SvaraRadera