söndag 31 maj 2009

Sommar

Naturligtvis så grillade vi igår igen, vädret är ju fantastiskt :) Gjorde potatissallad till, mkt gott.

Koka potatis, jag delar dom i fyra bitar innan jag kokar dem, och kokar dem inte för länge. Viktigt att dressingen är klar innan potatisen är klar så att man kan lägga ned den varma potatisen direkt i dressingen.

Dressing - 2 delar olivoja, en del balsamvinäger, dijon senap, salt och peppar - vispa runt till blandat. - Eftersom potatisen suger upp dressingen så ska det vara ganska generöst med dressing.
Skär körsbärstomater i halvor och blanda i. Häll i kapris - mycket kapris är gott. Sen i med potatisen - blanda runt, låt stå en stund och blanda igen, klicka i några matskedar creme fraiche, blanda och lägg i några nävar med babyspenat.

Tomaterna blir gott mosiga av värmen, och potatisen blir saftig. Och det bästa är när man gör så mycket sallad så det blir kvar till dagen efter som idag, för då är den egentligen ännu godare!

Jag försöket också göra en kikärtssallad - som den som jag fick i Bangladesh förra veckan, med lök och koriander och spiskummin - det blev gott men det smakade inte samma som då - är det någon som har något bra recept?

1 kommentar:

  1. Denna potatissallad kommer jag att testa, verkar supergod

    SvaraRadera