och den måste man ju bara äta upp! Den jag använde senast var ekologisk och ganska jordig, så man får tvätta den ordentligt.Till skillnad från den tokdyra babyspenaten så kostar den här nästan ingenting, säljs i stora påsar.
Vitlöskfärst spenat;
- Färsk spenat - den krymper ihop rejält så motsvarande en påse på 2 liter med färska blad (och stjälkar som jag inte använde allt av) kanske 300 gr. (fryst går nog oxå bra)
- 3 vitlökskylftor
-10 cm purjolök
- 15 hackade mandlar
- 100gr ricotta
- lite pepperoncini ( eller chili, cayen, eller paprika pulver)
1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de fått lite färg, ta åt sidan.
2. Hacka purjolöken och vitlöken och spenaten.
3. Häll lite olja i stekpannan och hetta upp den. Börja med att steka pepperoncinin/chilin.
4. Lägg i vitlöken, stek några minuter och sen i med purjolöken.
6. Stek tills det medsta vattnet är borta.
7. Blanda i mandlarna och ricottan. Salta och peppra.
Servera med pasta och riv parmesan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar